2009. június 8., hétfő

Zsofka 3,5

Három és fél éves már a nagylányom. Annyira hihetetlen. Itthon már olyan nagynak látom, aztán amikor elmegyek érte az oviba, és látom a barátnőivel, akkor tűnik csak fel igazán, hogy milyen pici még közöttük. :)

Igazából semmilyen magasztosat nem akarok írni most, inkább csak annyit feljegyeznék az "utókornak", hogy most épp miket csinál, hogyan telnek a napjai, milyen is ő, ZSOFKA:

Nem is tudom, hogy hol kezdjem :) Nehéz ezt összeszedni.

Alapvetően nem hisztis (ellentétben Dorkával, aki viszont nagyon az) :), hamar oldódik, gyorsan beilleszkedik más gyerekek közé, az idősebb korosztállyal is megtalálja a hangot. Szeret templomba járni, szeret énekelni, táncolni, zongorázni, hintázni, csúszdázni, motorozni, focizni, pancsolni, anyukás-kislányos játékot játszani Dorkával. Fontos még, hogy nagyon szeret velem sütni-főzni. Bármit maga mögött hagy, csak ott lehessen és keverhessen-kavarhasson a konyhában.

Kb. 1 méter magas és 18 kg, 26-27-es cipőket hord. :)

Az utóbbi időben kicsit bújósabb lett, de nem egy ömlengős, puszilkodós fajta. Ki kell érdemelni a szeretetét :)

Boldog kis ovis, 4 barátnővel - még az óvónők is szokták mesélni, hogy mennyire gyorsan beilleszkedett a többiek közé, és hogy így 5-en, a barátnőivel nagyon jó kis csapatot alkotnak.

Nagyon szeret oviba járni. Ha beteg, előfordul, hogy azt kell füllentenünk, hogy az ovi zárva van annyian betegek. Különben ő menne betegen is.

Mindenevő, nem válogatós. De ez így volt a kezdetektől :)

Erős, kemény kiscsaj. Ha elesik nem hisztizik, feláll és megy tovább. (Ezen az ovi kicsit rontott, de nem vészes) :)
Szeret "vásárlóhelyre" menni. Itt be is tartja családunk egyik játékszabályát. Egy héten, egy vásárlás, egy kedvére való keksz vagy csoki. Egy és nem több. Ő ezt megérti, és megfontoltan, mérlegelve választ :)

A kertben is szeret tenni-venni. Férjecskémmel kapálni, füvet nyírni. A művelet közben sokszor megkérdezi tündéri hangsúllyal: "APU, SOK DOLGUNK VAN?" :)

Hát ilyen ő. Ajándék nekünk :)



3 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lányaid vannak, csak gratulálni tudok hozzájuk! Boldog félszülinapot neki!

    VálaszTörlés
  2. Jaj de helyesek! Annyira helyesek tudnak lenni ezekben a nyakik érő harisnyákban! Emlékszem, hogy nekem is mindig majdnem a nyakamig fel lehetett húzni. Bár, gondolom mostanában kicsit jobb anyagból vannak.... :))

    VálaszTörlés
  3. Kedves Minyon és szepyke! KÖSZÖNÖM SZÉPEN a nevükben is :)

    VálaszTörlés