2009. június 18., csütörtök

Visszaszámlálás indul...

... Holnaphoz egy hétre megkezdődik piciny falum, nagy rendezvénye: az V. Váci Egyházmegyei Találkozó /+ Falunap/

Nagyon izgatott vagyok. A gyerekprogramok rendezőjeként boldog vagyok, mert úgy érzem, hogy sikerült elég színvonalas programokat összeállítanunk a Találkozó legkisebbjei számára.

Lesz Bábelőadás, ügyességi verseny, kézműves foglalkozások, kvíz játékok.

Az is boldogsággal tölt el, hogy az egész falu megmozdult. A közmunkások rendezik a falu képét, rendbeteszik a középületeket, kerítéseket, parkokat (mert hiába pici a falu, rengeteg virágot kell napról napra locsolniuk) :) Az óvónők, anyukák készülnek a gyerekek fogadására. Az idős asszonyok sütik az igazi, hamisíthatatlan "nagyi sütiket". Holnaputántól elkezdődik a sátrak építése, és "több10" sátor alatt a főzés.

200 ember szervezi a rendezvényt. Ez a 200 ember a magja, ebbe nem számoltuk bele azokat, akik az általam kihelyezett gyűjtőládákba beletettek színes lapokat, ceruzákat, egyéb kreatív kellékeket (így ezekre már nem kell pénzt költenünk, mert annyi összejött). Vagy azokat, akik sütnek. Vagy azokat, akik különböző hozzájárulással segítik a Találkozót. És itt nem feltétlenül anyagi hozzájárulásról van szó. Vannak akik több zsáknyi krumplit felajánlottak, vagy rengeteg húst, vagy annyi savanyúságot, amennyi az egész rendezvényre elegendő..... nagyon jó érzés.

Ma pl. beszéltem egy bábelőadó hölggyel, aki Vácról fog érkezni társaival. Amikor kérdezte, hogy hogy állunk, könnybe lábadt szemekkel mondtam, hogy jól, hiszen összefogtunk, és tényleg mindenki megmozdult.

Más feladatot is kaptam. Igazi ludányi népviseletbe kell öltöznöm, Férjemurammal, és még egy-két párral. Mi fogjuk fogadni szombaton a meghívott vendégeket. Nagyon szeretem ezeket a ruhákat, és most még különösebbé teszi, hogy speciálisan ránk készített, vadiúj ruhák készülnek. És ami felteszi a koronát az egészre az az, hogy a fejemen ludányi főkötő lesz (vagy ahogy itt mondják "farkas fékető"). Ennek a főkötőnek van egy kedves története is. Amikor Petőfi Sándor piciny falunkban járt, annyira megtetszett neki, hogy eldöntötte, ha egyszer megnősül, innen fog a feleségének főkötőt vitetni.)

És mégegy szívemhez közel álló dolog: elkészült a Találkozó Programfüzete. Ez már magában is csodálatos, hogy végre a kezünkben tartjuk azt, amit több hónapja (fél éve) szervezünk. DE a címlapon két általam készített fénykép szerepel :)

Nem maradt más hátra, mint a MEGHÍVÁS:
Aki szeretne egy gyönyörű vidékre kirándulni, vagy gyakorló katolikus, vagy nincs még programja 2009. június 26-27-én, VÁRJUK SOK SZERETETTEL, (és egy tál melegétellel, kedves vendéglátókkal :) ;) ) az V. Váci Egyházmegyei Találkozóra, Ludányhalásziba :)

6 megjegyzés:

 1. Szia Virág! Tényleg??? Hogy hogy?? Miről ismerlek majd fel? :) Hat gyermek + férj? :)

  VálaszTörlés
 2. De jó, de jó ez a sok lelkesedés, ami tükröződik a szavaidból is! Reméljük, addigra jó idő lesz és nem olyan, amit a mostani hétvégére ígérnek. De nem szabad, ilyen készülődés mellett nem szabad, hogy bármi is elrontsa ezt az eseményt!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon készülünk menni, de nem tudom még, milyen létszámmal. A fiúkat nem szívesen engedi el az edző. Kajakoznak, és a nyár a főszezon. Versenyek versenyek hátán.

  VálaszTörlés
 4. Minyon: remélem én is, hogy az idő gyönyörű lesz. :) igazából már csak ezen áll vagy bukik a dolog.

  Virág: nagyon remélem, hogy találkozunk. Mivel Te könnyebben megtalálsz engem :D szólíts meg bátran :D

  VálaszTörlés
 5. De kár, hogy nem tudunk elmenni... :( De tudod, immár 3. alkalommal június utolsó hétvégéjén most rendezzük a fórumtalit. Sajnálom, hogy Ti meg oda nem tudtok eljönni :( Talán majd legközelebb ;)
  Büszke vagyok Rád Vigyori, hogy ilyen ügyesen szervezkedtél. Jó ötlet a láda, amibe a kreatív dolgokat összegyűjtöttétek. és izgatottan várom a fotót rólatok népviseletben. Biztosan nagyon szépek lesztek Férjuraddal együtt :)
  Jó szórakozást és szép időt kívánok Nektek és az összes résztvevőnek!

  VálaszTörlés