2010. augusztus 17., kedd

Rend terv?! - És az eredmények

Aki rendszeres olvasója a kisnaplómnak, az tudja, hogy gyakran hadban állunk. A rend(etlenség) és MI :)

Bizony előfordul - sajnos nem is ritkán - hogy veszítünk.

Viszont úgy tűnik, hogy a lassan egy éve (!!!) tartó "Hogyan tartsuk rendbe a gyerekszobát? tanfolyamunknak" meg lett az eredménye. :) Igen. Mára elmondhatom, hogy - főleg Zsofka részéről - önálló rendrakás zajlik estéről estére. (És ami még szebb, jobb, kedvesebb, hogy ő ezt szó nélkül teszi, tehát mégcsak figyelmeztetnem sem kell.)

Ezen felbuzdulva és Jócsontok blogot olvasva készítettünk közösen egy kis tervet. (Közösen rajzolva, színezve) A hónap minden napjára beosztva a különböző feladatok, úgy mint ágyrendbetétel, viráglocsolás, mosogatás...stb. Minden nap egy kicsi, így nem is megerőltető, fárasztó.

Úgy tűnik lánykáim most fogékonyak a házimunkáral. Azt már hónapokkal ezelőtt bevezettük, hogy szívecskéket kapnak, ha valami jót cselekednek. Az így összegyűjtött szíveket minden hónap végén összesítjük, és valami aprósággal meglepjük őket (pl. színes ceruza, mesekönyv). Így ösztönözve vannak a jóra :)
Na de kicsit elkanyarodtam a "rend terv"-től. Szóval kifüggesztettük egy jól látható helyre és MŰKÖDIK! És igen, hiszem, hogy (nem kevés munkával) egy idő után senkinek sem lesz terhére a rendrakás, hanem természetes velejárója lesz az életünknek, igényünk lesz rá. Igen, rám is vonatkozik! DE nagyon igyekszem :)
És Rend van! :)

4 megjegyzés:

  1. Eddig még nem írta kommentet, de most itt az ideje: nagy gratula az eredményekhez! mert ez igenis nagy eredmény! Nagyon nehéz dolog ez a pakolás, tényleg kitartóan kell csinálni, hiszen kicsik, sokat nem lehet elvárni, apránként kell haladni. De Ti ügyesek vagytok, jó úton haladtok, a legfontosabb, hogy az igény kialakult bennük a rend iránt, és ez már nagy szó! :)

    Nálunk is komoly probléma a rendetlenség kérdése, én is terveztem már hasonló rajzos megoldást, de a megvalósításig még nem jutottam el. A ti sikeretek viszont erőt ad. :)

    VálaszTörlés
  2. Picit részletesebben tudnál írni róla, hoyg hoygan történik a megvalósítása, meg minden, ami érdekes lehet?!
    Mert klassz kezdeményezés!:)

    VálaszTörlés
  3. Simiszke!
    A fotómontázsokat mivel vagy hogyan csinálod?

    VálaszTörlés
  4. Pedig esküszöm nem innen koppintottam....:D
    nálunk is hasonló tervek vannak kilátásban,de egyelőre a koránkelést kéne gyakorolnunk:)

    VálaszTörlés