2009. június 11., csütörtök

Zsofka ballagtat - "Kisss, kissss kígyó tekeredj a fára..."

Jól el vagyok maradva kisnaplóm írásával. Most is legalább ötféle téma forog a fejemben. Az első és legfontosabb, a múlt héten tartott ovis ballagás. Ahol nagy keresztlányom, Viki elbúcsúzott a játékos, ovis évektől és elindult az iskola felé. És ahol Zsofka örömmel, táncolva és énekelve fellépett a barátnőivel, kiscsoportosaival (mert ő csak így hívja őket, a csoporttársait). Ez a fellépés egészen más volt, mint az anyák napi. Itt nyoma nem volt a lámpaláznak, félénkségnek. Hiába no, tényleg az én lányom. Ha beszélni kell színpadon, én is majdhogynem megkukulok. De táncolni, mókázni??? Na abban én is benne vagyok. Édesek voltak a lányok az egyforma szoknyákban. Látszott rajtuk, hogy jól érzik magukat ebben a "szerepben".

Ami viszont meglepett, az az, hogy az ovis ballagás már majdnem olyan "cécó" mint egy ált.isis, vagy egy középiskolás. Virágcsokor hegyek, boríték hegyek, otthon nagy eszem-iszom. Valahogy az én időmben (júúj öregszem, hogy már én is így mondom)... szóval kb. huszon éve kaptunk egy batyut, benne sót, pogit és egy emléklapot. És ezt a kis tarisznyát mindig is nagy becsben őriztem. Mai napig megvan. Megvolt a varázsa. Nem értem, hogy miért kell már ezt is elrontani a formaságokkal. Vagy csak én vagyok ilyen?????

Természetesen nem a gyerekektől sajnálom az ajándékot, inkább csak azt gondolom, hogy ők ezt még igazán nem is érzik. Vagy igen?!
Egy szó, mint száz, a ballagási műsor nagyon tetszett, sokat kacagtunk, mert a nagycsoportosok előadták a Rátóti csikótojás történetét is. :) Sokat készültek. Ismét sok köszönet az óvónéniknek.
A képek minősége sajnos botrányos. A műv.házban még a sötétítők is be voltak húzva :(





2 megjegyzés:

  1. Nagyon helyesek :))
    Én még nem ballagtam egyáltalán oviban. Általános isiben is mi voltunk az elsők, akik ballagtunk, de az sem volt nagy cécó. Akkoriban még csak az érettségis volt "a" ballagás.

    VálaszTörlés
  2. Halihó Vigyori!
    Megint lejelszavaztam a blogomat, mert képzeld az egyik ismerősöm egy honlapon megtalálta a saját kislányának a fotóját és a szájába cigit retusáltak. Mit szólsz/szóltok ehhez? Én angyon felháborítónak tartom ezt. Hogy lehet védekezni ez ellen a jelszavazáson kívül? De az emg olyan macerás...

    VálaszTörlés