2009. február 21., szombat

Diagnózis: kezdődő tüdőgyulladás

Mérges vagyok. Szomorú vagyok. Aggódom.

Nem is tudom, hogy erre most mi lenne a jó szó, ami kavarog a fejemben. Tegnap KedverFérjem elvitte Zsofkát a doktornéninkhez, mert nem akart múlni ez a fránya köhögés. (Egyéb tünet, mint pl. láz, orrfolyás, ilyesmi... semmi nem jelentkezett). A doktornénink közölte, hogy háát ez bizony nagyon-nagyon kezdeti tüdőgyulladás... MICSODA???? Hát ilyenkor elfog a méreg. Amíg Zsofka nem volt ovis, a gyógyszereket nem kellett zsákszámra hazahordanunk.

Most kap Cebion cseppeket folyamatosan, csináljuk a Bronchovaxom kúrát... tehát úgy érzem, hogy megteszünk minden tőlünk telhetőt, erre most jön egy ilyen. Fogalmam sincs, hogy milyen, mert még életemben nem volt tüdőgyulladásom. Sőőőőt, az én ovis éveim a játékkal, homokozással, játszóterezéssel, rajzolással, mondókázással teltek. Nem pedig otthon töltött beteges napokkal. Persze tudom, hogy ezen mindenkinek át kell esnie.... de a mi időnkben (na jó ez olyan öreglányos duma) miért nem volt ilyen?

Persze senki ne gondolja, hogy én most örjöngök vagy ilyesmi. Örülök, hogy Zsofka szeret oviba járni. (Olyannyira, hogy most pl. azt kellett neki füllentenünk, hogy az ovi zárva lesz, mert ugye most megint minimum egy hét itthon.)

Egyedül az bánt ebben az egészben, hogy ők még olyan kicsit. Kicsik ahhoz, hogy gyógyszereket szedjenek, és kicsik ahhoz is, hogy éjjel ne tudjanak pihenni.

Na és ugye itt van Dorka, aki még alig múlt egy éves, és kapja a "finomabbnál, finomabb" bacikat.

Gergőmről nem is beszélve, akit ezek az "ovisvírusok" úgy földhöz csapnak, hogy alig bíz kikászálódni belőlük.

Hát most itt tartunk éppen.

De azért történt örömtelibb is a héten... majd egy új bejegyzésben.... na nem kell nagy valamire gondolni, de mi már ilyen kis apróságoknak is nagyon örülünk. :)

Egy-két kép a mai napról: Zsofka és a repülő kutyák :)


3 megjegyzés:

  1. Bocsánat, hogy mindig belekotyogok, csak olyan sokat küzdöttem már én is ezekkel. :( A két nagynak volt már ilyen náthás-köhögős kórból kialakult tüdőgyulladása, mert a hörgők görcse miatt nem tudott kiürülni a váladék. Én azóta, ha náthásak, napi 5-6-szor is adok nekik Ventolint, hogy ezt megelőzzem. Pár perccel a befújása után finoman megkopogtatom a hátukat, hogy hadd váljon fel, ami lerakódott. Köptetőt pedig nem kapnak, mert attól csak még több váladék pang odabenn. Anno a már kialakult tüdőgyulladást is sikerült ezzel a módszerrel kikezelni, megúszták az antibiotikumot. Lehet, hogy Zsofkánál is ilyesmi a gond? Vagy a dokinéni szerint valami baci okozta?

    VálaszTörlés
  2. Jaj, dehogy kotyogsz bele, sőőőőt, nagyon köszönöm a hozzászólásaidat, mert már tényleg sokszor elkenődök emiatt. Sajnos a doktornőnk sokszor az antibiotikumot javasolja... :(

    Viszont, ma Zsofkán felfedeztünk csalánkiütéseket is, és a Ventolinnak lehet ilyen mellékhatása is.. Hétfőn majd felhívom a dokit, addig nem adom neki, mert szemmel láthatóan allergiás reakciót vált ki valami belőle (viszket a szeme..stb). Megpróbáljuk addig is kitalálni, hogy mi lehet a gond. Mindenesetre nagyon köszönöm a tanácsot, és ha kiderül, hoyg nem az okozza, akkor bizony mi is ráállunk a ventolinra, így ahogy leírtad!

    KÖSZÖNÖM!!!

    VálaszTörlés
  3. Sajnálom, hogy beteg Zsofka és azt hiszem szeptembertől hasonlóan fogok érezni, mint ahogy leítad. Kicsik még ilyen és ennyi betegségekhez.

    Ezt Ventolinos dolgot pedig elteszem valahova magamban.

    Jobbulást és szép napokat!
    Kata

    A kutyus, Zénóka igen drótszörű tacsi a mamánál! :)

    VálaszTörlés