2009. március 8., vasárnap

Valami elkezdődött :)

"Tavaszi szél vizet áraszt,

Virágom, virágom.

Minden madár társat választ,

Virágom, virágom.

Hát én immár kit válasszak,
Virágom, virágom?

Te engemet, s én tégedet,

Virágom, virágom."

Tavasz, virág. Ma e szavak körül forogtak a gondolataim. Mondjuk másra nem is tudnék koncentrálni sem, mert a ZeneOvi lemezek csak úgy bömbölnek, újra és újra. :) És ez a kis dal Zsofka egyik nagy kedvence. Mindig "kiosztja", hogy éppen ki énekelje.

Ma, így dalolgatva hasznosan töltöttük a délután egy részét.

"Magoztunk".

Jaaa, nem meccset nézve szotyiztunk, vagy ilyesmi. Paprika, paradicsom, tök magokat szórtunk kis poharakba (persze földbe) és kitettük az ablakba, a fényre. Most nagy várakozásban vagyunk. Zsofka nagyon lelkes, mondta is, hogy bizony ezt Ő fogja rendszeresen kezelni, locsolni.


Lassan összeáll, hogy a virágoskertemben milyen virágok lesznek nyáron. Ehhez be is szereztem egy-két magocskát :) Már várom, hogy április legyen, ugyanis a legtöbbet akkor kell elszórni.

Lesz őszirózsa, estike, bársonyvirág (büdöske), nyári azálea...stb. Szép lesz, és színes. És szagos. NYÁÁÁÁÁÁR :)

6 megjegyzés:

  1. Nekem is egyfolytában ezen jár az eszem. :) 2 napja irgalmatlan szél van, nem jutunk ki, bámulom az ablakból a virágágyásokat, és már úgy, de úgy kigyomlálnám és beültetném őket!
    Nekem a nagy kedvencem a szellőrózsa, annyira hálás és gyönyörűséges, ha eljutok boltba, rengeteget szeretnék venni belőle. És sok-sok liliomot, rózsatöveket... De Ti már ügyesek vagytok, beszerezve, elültetve minden! :)

    VálaszTörlés
  2. Annyit azért hozzáteszek, hogy a férjem agrármérnök :) így könnyű a dolgom! :D

    Szellőrózsa??? Még nem hallottam róla, de utánanézek :)

    VálaszTörlés
  3. Mi is pont a hétvégén ültettük el Rékával a maradék fűszernövényeket,de a virágmagokat is annyira el kéne szórni.
    Az őszirózsa jó ötlet,köszi!

    VálaszTörlés
  4. De ügyesek vagytok! Nálunk anyósom a nagy kertművész, neki mindig gyönyörű volt a virágoskertje. Most, hoyg elköltöztek, nem tudom, hoyg lesz-e hova virágokat ültetnie?! Fűszernövényeket és is szoktam ültetni!
    Puszi

    VálaszTörlés
  5. Írtam a Csiribirire is Neked: irigy vagyok kicsit, mert biztosan nagyon élvezetes lesz szervezni is, csinálni is a gyerekbirodalmat! :)
    Szellőrózsa-képet próbálok küldni Neked, jó?

    VálaszTörlés
  6. KÖSZÖNÖM, meg is kaptam. Ez a virág tényleg gyönyörű, azt hiszem beszerzek ilyet is, ha találok. Ezt is magról szokták?

    Tudod, ezzel a szervezéssel úgy vagyok, hogy egyik pillanatban PÁNIK!! Hogy hűha, mire adtam a fejem. Másik pillanatban pedig BÁTORSÁG, hogy milyen tök jó lesz. :) Nem egyszerű :D

    VálaszTörlés