2009. május 15., péntek

Zsófia, Zsofka, Jokka, Jótia, Okka :)

A Zsófia görög eredetű női név, jelentése: bölcsesség.

Amikor 4 évvel ezelőtt Zsofkát vártuk, a nevén valahogy nem kellett sokat gondolkodnunk. A Zsófia név már nagyon régóta tetszett, így ez is lett a befutó. (Bezzeg ha fiú lett volna ... Reméljük még lehet egy Marcink és egy Bercink :) mert fiúnevekben ezek vitték a pálmát.

Amikor pl. Dorkát vártuk. Nagyon nagy gondban voltunk. Nem volt lánynevünk. A születése előtti hetekben döntöttünk a Dorottya mellett... addig szívünk szerint Zsófia2-nek neveztük volna :)

Zsofka kicsit méltó is a nevéhez. Tényleg bölcs, a maga korának megfelelően. Nem megy bele haszontalan vitákba, nem kezd cirkuszolni, megfontolt. (Ja és ami még poén: amíg vártam, a várandósság alatt kinőtt életem első és egyelőre utolsó bölcsességfoga :)

Ma is megállapítottuk, szokásos heti nagybevásárlásunk alkalmával, hogy mennyire csodálatos gyermek. Az üzletekben még sosem kellett szégyenkeznünk, azért mert mondjuk esetleg nem tud viselkedni, mert ő tud. Ellenben Dorkával :D aki ma is alakított, kimászik, feláll, lelóg... és mindezt a bevásárlókocsiban. Ő ilyen szituációkban nem tud viselkedni. De nem baj, (azért ő is csodálatos) azt hiszem ez így szép és jó.
...

Drága Nagylányom!

Nagyon Boldog Névnapot kívánok Neked!


Olyan csodás dolog történt ma reggel. Dorka, - aki ugye a hintán kívül még nem nagyon mond semmit - rohant ki a szobájukból, és kereste Zsofkát, a következő kiáltással: "OKKA!!!!! OKKKAAAAA!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése