2009. május 4., hétfő

Méreg, düh, szomorúság

Mérges vagyok.
Dühös vagyok.
Szomorú vagyok.
Mától nincs munkahelyem.
Minket is elért a válság, így tőlem is szabadulni kellett.
Hogy hogyan tovább? Fogalmam sincs. Átlagos család vagyunk. Két növekvő csemete. Autóhitel, lakáshitel. Folyamatosan felújítandó ház.
Egy csapásra sok változás következik. Még nem nagyon látom bizakodva a következő hónapokat. Hiszen még Dorkával itthon vagyok. Még csak másfél éves.
Mérges vagyok. És ahelyett, hogy meghatódva, könnyek között leírnám életem első anyáknapi ünnepségét (ami tegnap volt)... ahelyett könnyek között, de kétségbeesve a jövőn kell idegeskednem.
Rettenes ez az időszak számomra. És valahogy azt érzem, hogy ez ennél még rosszabb is lehet.
Persze tudom, valahogy majd csak lesz...... :(

6 megjegyzés:

  1. Nem mondod komolyan hogy könyvelöi végzettséggel nem bizol benne hogy munkát találsz?Csak azért biztatlak mert én tavaly májusban végeztem a 2 éves mérlegképes könyvelöi szakon és szeptembertöl már a szakmámban dolgozhattam,ma is azt csinálom. Ha valamit hát könyvelöt mindig keresnek, és nekem még gyakorlatom sem volt.Te is igényelheted a Start Plusz kártyát és ez nagyon vonzóvá tesz majd a munkaeröpiacon, én is kértem.Segitek ha lesz kérdésed a témában Gabi.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Gabi!

    KÖszönöm előre is a tanácsaidat, lehet, hogy élni is fogok velük :)

    Köszi
    Szilvi

    VálaszTörlés
  3. Nem értem. GYES, GYED alatt nem tehetnek ki, nem ez a jogszabály?

    VálaszTörlés
  4. Megértem a mérgedet, de legfőképp a szomorúságod. A kérdésem ugyanaz lenne, mint anyamanyáé...
    Légyszi írj az első anyák napi élményeidről.
    puszil,
    éva

    VálaszTörlés
  5. Én is megértelek. Szinte hasonló okok miatt, már kidühöngtem magam, de az a férjem munkahelyével kapcsolatos. Még dolgozik, de ki tudja meddig? Bárcsak így maradna minden az elkövetkező nehéz hónapokra, mert valahogy kihúzzuk, amíg kell, de lehet rosszabb is.
    Ami engem illet, fogalmam sincs, mi lesz. Ugye, januártól vissza kell állnom munkába. De biztos hamarabb is lesz az, hiszen nem várhatok utolsó pillanatig a munkakereséssel! Mert sosem szerettem volna visszamenni oda, ahonnan eljöttem, de sajnos (a jelekből ítélve) a cég sem igazán akar majd visszavenni. Jó két hete hívtam a főnökömet, mert láttam, hoyg hasonló munkakörre állást hirdet és azt mondta, hoyg az nem nekem van. Pedig mindketten jól járhattunk volna: maradok Gyed-en végig, ő kevesebbet fizet, ami nekem úgyis megérte volna. (Persze, ez nem lett volna törvényes és tisztességes, de manapság ki törődik ezzel, ha munkáról, pénzről van szó?) Úgyhogy, ezek után szerintem nem is bízhatok abban, hogyha máshol nem találok, ide még mindig vsszamehetek. Amíg a gyermeknevelésim tart, nem tehet ki (Úgyhogy, szerintem biztos téged sem, járj utána, mert mégis járatosabb vagy a törvényekben, mint pl. én.) de éppen most keresgélem a törvényeket, mert úgy hallottam valakitől, hoyg most már nem is kötelesek visszavenni semennyi időre. Legalábbis itt, nálunk. Szóval, ugyanaz a helyzet, tulajdonképpen, mint nálad. Azzal a különbséggel, hoyg tényleg, egy könyvelő biztos sokkal könyneben kaphat munkát, mint egy újságíró. (Nem sajtósként dolgoztam ezelőtt, ezért nem szeretnék oda visszamenni.)
    Úgyhogy, Szilvi (csak most tudtam meg a keresztneved :D és örülök neki), csak fel a fejjel!!! :)
    Puszillak

    VálaszTörlés
  6. SZia!
    Most olvasom, sajnálom...... Nálunk a fő kereső, Apa járt így február közepén. 20-án már kezd az új helyén. Szóval fel a fejjel!!!
    :))))))))))))

    VálaszTörlés